icon-S


 

Uitleg tarieven en vergoeding & afspraak

Sinds een aantal jaren kan ik mij niet meer vinden in de voorwaarden, die met name de grote zorgverzekeraars stellen, in mijn werkzaamheden als fysiotherapeut. Met name de toegenomen administratie en andere randvoorwaarden hebben mij 5 jaar geleden doen besluiten om zonder contracten, dus op restitutiebasis, te gaan werken. Dit geeft mij veel meer vrijheid in mijn ondernemersschap en levert meer tijd op voor de zorg en aandacht die ik aan u wil besteden.

Dit houdt echter wel in dat u van mij zelf een nota meekrijgt die u, tegenwoordig per app, kan indienen bij uw verzekeraar. Minimaal 70% wordt vergoed, maar over het algemeen meer dan dat. Ik heb een overzicht met alle verzekeraars en vergoedingen bij benadering in bezit. U kunt echter zelf ook bij uw verzekeraar te raden gaan wat de restitutie-tarieven zijn. Er is tegenwoordig een uitgebreide keuze aan polissen voor restitutie.

Heeft u nog vragen, neem gerust even contact op. Of schrijf u direkt online in voor een afspraak. Hierbij kunt u uw voorkeurstijden en dagen aangeven.

Hartelijke groet,

 

Martin Springvloed

Springloed Fysiotherapie

 

 

  

icon-S


Praktisch

Voor onze afspraak ontvang ik u graag aan de IJsclubdwarsstraat 1, te Rotterdam– Kralingen. De praktijk bevind zich inpandig bij Tennispark Kralingen op de begane grond. Neemt u plaats in de foyer.

Parkeren voor een bezoek aan Tennispark Kralingen, kan gratis op de Hermonlaan en is bereikbaar vanaf de Kralingse Plaslaan. Het eerste consult duurt ongeveer een uur en bestaat in ieder geval uit: anamnese-onderzoek en behandeling. U mag uw eigen handdoek meenemen, maar het is niet noodzakelijk.

Annuleren van afspraken

Indien afspraken niet minimaal 24 uur van te voren worden afgezegd, kan door mij 50% van het consult in rekening gebracht worden.

Vergoeding fysiotherapie

Springvloed Fysiotherapie werkt op restitutiebasis. Dit houdt in dat u in eerste instantie zelf uw nota betaald. Deze kunt u weer indienen bij uw zorgverzekeraar.

Kwaliteit

Ik ben opgenomen in het kwaliteitsregisteer van het KNGF en tevens BIG– geregistreerd. Voor eventuele klachten kunt u bij mij terecht, maar ook bij de klachtenregeling van het KNGF. (Zie tabblad klachten?)

 

 

 

 

 

 

icon-S


Fysiotherapie 30 minuten 36,00 0% BTW
Fysiotherapie 60 minuten 72,00
Fysiotherapie aan huis 49,50
Screening 16,00
Intake en onderzoek na screening 30,00
Intake en onderzoek na verwijzing 40,00
Eenmalig fysiotherapeutisch consult 75,00
Niet nagekomen afspraak 40,00
Eenvoudige, korte rapporten 60,00
Pakket Privédekking 5 behandelingen * 165,-
Pakket Privdékking 10 behandelingen * 300,-
Massage 30 min 36,00 incl 21% BTW
Massage 60 min 66,00
Massage 90 min 95,00
Personal Training Pakket 5 sessies 385,- incl 6 % BTW
Personal Training Pakket 10 sessies 660,-
Personal Training Pakket 20 sessies 1200,-

 

*Exclusief Screening, intake en onderzoek ** Let op: 1e consult = Intake+Onderzoek+Behandeling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

icon-S


Een klacht? Bespreek uw onvrede met uw Fysiotherapeut!

 

Wij stellen het op prijs wanneer u, wanneer u ontevreden bent, dit met de fysiotherapeut bespreekt. Wanneer deze op de hoogte is van uw onvrede, dan kunnen we proberen dit voor u op te lossen.

 

Is dit lastig voor u of komt u er met de fysiotherapeut niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen de klacht te bemiddelen. De klachtenfunctionaris kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. U kunt deze klachtenfunctionaris bereiken op telefoonnummer (wordt bekend in januari 2017).

 

Als u er met uw fysiotherapeut én met bemiddeling door de klachtenfunctionaris er niet uit komt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie gezondheidszorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat voltallig uit een voorzitter (jurist) en uit leden namens de patiënten en uit leden namens de fysiotherapeuten. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris die ook jurist is.

 

Het oordeel van de geschilleninstantie is bindend. Meer informatie kunt u in de folder vinden in de wachtkamer en op www.defysiotherapeut.com

 

Momenteel maakt deze praktijk gebruik van de klachtenregeling van het KNGF. Deze zal per januari 2017 stilzwijgend overgaan in de WKKGZ.